ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2012

16.07.2020 ανακεφ τραπεζων 1
Στον ανωτέρω πίνακα απεικονίζονται τα χρήματα που έχουν δοθεί με νόμο του κράτους για τη στήριξη των τραπεζών, με τις λεγόμενες κεφαλαιοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις.
Πάμε όμως να δούμε τα πράγματα με τη σειρά.
Αν ανακαλέσουμε στη μνήμη μας, θα θυμηθούμε να λένε οι δημοσιογράφοι γύρω στο 2008, ότι λόγο της τότε επερχόμενης κρίσης, κινδύνευε το τραπεζικό σύστημα να καταρρεύσει και χρειαζότανε στήριξη. Έτσι, σταδιακά από το 2008 έως το 2012, με νόμο το κράτους (όπως εικονίζεται παραπάνω) εδόθησαν στις τράπεζες συνολικά 300 δις ευρώ.
Για να λάβει όμως μια τράπεζα το ποσό της κεφαλαιοποίησης και μετέπειτα ανακεφαλαιοποίησης έπρεπε να αποδείξει ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και ότι πραγματικά χρειάζεται την κεφαλαιοποίηση.
Με ποιο τρόπο όμως το απέδειξαν αυτό οι τράπεζες?
Πραγματοποίησαν εκκαθάριση όλων των δανείων που είχαν δώσει και έστειλαν τον λογαριασμό στο υπουργείο οικονομικών. Εκκαθάρισαν τα δάνεια γιατί εξαιτίας της επερχόμενης οικονομικής κρίσης, είχαν σοβαρή επισφάλεια να μην εισπραχθούν και να «κοκκινίσουν» με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα.
Έτσι εκκαθαρίζουν τα δάνεια και λαμβάνουν την κεφαλαιοποίηση.
Στην ουσία, ξεχρέωσαν όλα τα δάνεια. Κάτι όμως που ποτέ δεν είπαν στους δανειολήπτες. Και οι τράπεζες συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να απαιτούν από τους δανειολήπτες την αποπληρωμή των δανείων, με απειλές από εισπρακτικές, με πλειστηριασμούς κλπ.
Εκκαθάριση όμως ενός δανείου, μπορεί να γίνει μόνο μια φορά, και εφόσον εξοφληθεί, δε μπορεί να επαναληφθεί.
Για το λόγο αυτό, όταν ένας δανειολήπτης πηγαίνει στην τράπεζα και της ζητάει εγγράφως να του κάνει εκκαθάριση του δανείου του ώστε να δει τι απομένει και ενδεχομένως να το εξοφλήσει, τότε η τράπεζα έρχεται σε αδιέξοδο και προσπαθεί να ξεγελάσει τον δανειολήπτη με διάφορες λογιστικές εγγραφές. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕ ΤΟΥ ΔΙΔΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ.
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΟΣΗ ΣΟΥ.
ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ-ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑ-ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: http://politikosforeas.e-sy.gr/
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://alfeiospotamos.gr/?p=17627&fbclid=IwAR0Gp8oBFLZMKFxP-BX9XVkJoaypTWM6qVisZAnUDT6VS2exyH6AD66egl0
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://alfeiospotamos.gr/?p=18373&fbclid=IwAR3MIGX5ZYjyVlzuvEjUdX-lQ5qL4TT0O7DNhwjrHpLd5MqTKKB5QNt4-K8
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: http://e-sy.gr/
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr/
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: http://600dis.oramaellas.gr/
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: http://www.endcyprusdebt.com/
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr/
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 100 ΔΙΣ Τ.Χ.Σ.: http://txs.oramaellas.gr/
ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: https://ypomnima.artemis-sorras.gr/
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ.» http://alfeiospotamos.gr/?p=11184

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια